Tänk globalt – gör lokalt

I tre veckor har hela Skarpatorpsskolan arbetat med hållbarhet. Särskolan, förskoleklassen, alla årskurser från 1-9, fritids och fritidsklubb – alla var med! Vi har skapat insekter, jobbat med källsortering, planterat, bakat och kokat sylt. En del har vandrat i staden för att se hur hållbart Stockholm är, andra har håvat insekter i dammen.

Återvinning, remake, återbruk och de globala målen har varit våra ledstjärnor under temat. Varje klass har sedan utformat arbetet efter egna idéer och intressen.

Vi har dessutom valt att arbeta extra mycket med våra praktisk-estetiska ämnen. Bild, musik, slöjd, hemkunskap och idrott ger lust och energi under de sista skolveckorna innan sommaren tar vid.

Vi vill att framtiden ska byggas av dem som ska leva i den. Därför är våra elever medvetna, pålästa och engagerade i att börja göra klimatsmarta val. De är också redo att berätta om det de lärt sig om social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Detta visade de upp med lust och energi under vår fantastiska redovisningskväll 2017-06-01. Vi hoppas att du var där!